22 Februari 2010

Pelajaran 4: Cara Membuat Temujanji

Setelah hadir ke sesi briefing atau kelas BOP (Business Opportunity Preview), anda mesti membuat senarai nama prospek (kawan dan kenalan anda) dalam sebuah buku. Mereka ini adalah orang istimewa yang akan anda berikan mereka sebuah PELUANG. Juga senarai adik beradik dan jiran. Senaraikan seramai yang mungkin tanpa syak wasangka dan sebarang hukuman. Senarai prospek mesti terus ditambah dan ditambah.

Maklumat Penting Prospek (Nama, alamat dan no. HP, pekerjaan prospek & pasangan)

Buat Panggilan Telefon dan Dapatkan Temujanji

  • Selepas senaraikan prospek buat beberapa panggilan.
  • Dapatkan beberapa temujanji.
  • Jangan risau dengan siapa anda buat temujanji kerana penaja anda akan bersama anda dan bercakap dengan mereka.
  • Contoh perbualan. “Assalamualaikum Kak Ani”.”Ana ni”. “Akak nak tanya sikit, boleh”. “Akak minat buat duit tambahan?” “Kalau macam tu Ana nak jumpakan akak dengan kawan saya Pn Rosni”.”Apa kata kita jumpa kat rumah akak malam ni selama 20 minit”.
  • Buat beberapa panggilan sekarang juga.
  • Bila prospek tanya “Ada apa ni”. “Ana nak akak jumpa dengan Pn Rosni, dia ada banyak idea untuk buat duit”. “Akak tak akan rasa rugi berjumpa dengannya”.

Selepas Dapatkan Temujanji

  • Pergi rumah prospek bersama dengan penaja @ pemimpin anda
  • Kenalkan prospek dengan penaja @pemimpin anda
  • Perhatikan apa yang dilakukan oleh pemimpin dan belajar
  • Pemimpin anda akan menerangkan peluang peniagaan kepada prospek
  • Hanya satu pembentangan mudah dan tiada tekanan
  • Pembentangan Dua Lawan Satu adalah rahsia kejayaan MLM
  • Dua pengedar yang berkerja bersama akan mencapai kejayaan cemerlang.
  • Ikut “SISTEM” ini secara berterusan

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Catat Ulasan